Pietersen in vogelvlucht

Met een trotse geschiedenis die teruggaat tot onze oprichting in 1917, heeft Pietersen Elektriciteit B.V. zich gevestigd als een vooraanstaande speler in de elektrotechnische sector. Gedurende onze lange geschiedenis hebben we ons altijd gericht op innovatie, kwaliteit en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten.

Door de jaren heen hebben we belangrijke mijlpalen bereikt. Onze voortdurende toewijding aan vakmanschap en excellentie heeft ons in staat gesteld om een uitstekende reputatie op te bouwen in de industrie en een vertrouwd partner te worden voor onze klanten.

Vandaag de dag blijven we streven naar innovatie en groei, terwijl we trouw blijven aan onze kernwaarden en de hoogste normen handhaven in alles wat we doen. Met ons ervaren team van professionals en onze passie voor uitmuntendheid zijn we goed gepositioneerd om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan en onze klanten te blijven voorzien van hoogwaardige elektrotechnische oplossingen.

1917

Pietersen Elektriciteit B.V. is opgericht in 1917 door C. Pietersen.

1917

Start van het bedrijf op de Westhavenplaats te Vlaardingen (nu Grieksrestaurant).

1918

In dit jaar werd het pand op de markt/Hoogstraat in Vlaardingen aangekocht. Vanuit dit pand werden elektrische artikelen verkocht.

1920

Aankoop van het 2e pand aan de markt, ingericht als werkplaats voor het wikkelen van motoren.

1925

Pietersen Elektriciteit B.V. richt zich op de installatiewerkzaamheden ten behoeve van de visserij.

1930

Verdere groei in de “natte” sector, vissersboten en kleine tankschepen van Shell en Esso.  Het bedrijf ging verhuizen van de markt naar de Westhavenkade 98 te Vlaardingen.

1946

De wederopbouw na de oorlog. Met name gericht op de Scheeps- en landinstallaties.

1965

Na een sterke industriële expansie in de regio, ontstond binnen Pietersen de verschuiving van scheep- naar landinstallaties, voor met name de industrie. Pietersen Elektriciteit B.V. verwerft een positie in de regio met aanleg en onderhoud van elektrotechnische installaties.

1989

Start als Telematica A installateur. Het aanleggen van data-telecom installaties.

1996

Het leveren en installeren van actieve componenten, als aanvulling op de computer netwerken.

2000

Pietersen Elektriciteit B.V. richt zich sterk op de professionele markt, met name de industrie.

2008

De activiteiten van Pietersen Elektriciteit B.V. worden ondergebracht in drie afdelingen: Installatie Techniek, Safety en Technische Dienst.

2015

Pietersen Elektriciteit B.V. heeft een nieuwe afdeling: Marketing & Verkoop

2017

Pietersen Elektriciteit B.V.  bestaat 100 jaar, een mooie prestatie welke grootst gevierd is.

2021

Pietersen Elektriciteit B.V. verhuist naar mooie locatie op de Heijplaat (Rt) – RDM Campus Direktiekade 18.

Vraag direct een offerte aan!

Vraag eenvoudig een offerte aan voor installatietechniek of voor inspecties. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Als u vragen heeft kunt u natuurlijk ook altijd bellen met (010) 434 32 66.