SCOPE 10

Betrouwbare Brandpreventie: SCIOS Scope 10 Inspecties voor Elektrisch Materieel

Een brand in je bedrijfspand kan enorme schade veroorzaken. Daarom is het cruciaal om regelmatig je elektrisch materieel te laten controleren, en daarvoor is de SCIOS Scope 10-keuring de aangewezen methode. Wat houdt de SCIOS Scope 10 precies in, hoe verloopt de keuring, en waarom is dit van essentieel belang voor jouw bedrijfspand?

Wat is een SCIOS Scope 10-keuring?

De SCIOS Scope 10-keuring is een inspectie van elektrisch materieel gericht op het minimaliseren van brandrisico’s. Gecertificeerde inspecteurs voeren deze keuring uit om eventuele fouten in het elektrisch materieel op te sporen.

Inspectie op basis van NTA 8220

De SCIOS Scope 10-inspectie volgt de NTA 8220-norm, een methode ontwikkeld in 2017 door verzekeraars en inspecteurs. Deze norm beoordeelt elektrisch materieel op brandrisico’s, waarbij thermografie wordt gebruikt om potentiële hotspots te detecteren. De inspectie omvat metingen van isolatieweerstanden, tests op aarding en aardlekschakelaars.

Waarom SCIOS Scope 10?

De SCIOS Scope 10 inspectie is van vitaal belang om brand in je bedrijfspand te voorkomen. Veel verzekeraars stellen deze inspectie zelfs verplicht als voorwaarde voor een brandverzekering. Het hebben van een SCIOS Scope 10-certificaat is niet alleen een wettelijke vereiste, maar het geeft ook gemoedsrust in het vermijden van brandgerelateerde schade.

Voorkom Financiële Tegenvallers: SCIOS Scope 10-Inspectie

Brand in je bedrijfspand kan desastreuze gevolgen hebben. Volgens het Verbond van Verzekeraars gaat 40% tot 50% van de bedrijven waar brand uitbreekt binnen twee jaar failliet. Bovendien toont onderzoek aan dat schade door slecht onderhouden of onveilige elektrische installaties, apparaten en machines vaak de oorzaak is van bedrijfsbranden. Met een SCIOS Scope 10-keuring verminder je dit risico aanzienlijk.

SCIOS Scope 10-Keuring Aanvragen: Stap Voor Stap

  • Contact met Gecertificeerde Bedrijven: Bekijk de lijst met gecertificeerde bedrijven voor SCIOS Scope 10 inspecties in jouw regio. Selecteer Scope 10 en je postcode om alle geschikte bedrijven te vinden.
  • Kosteninschatting: De kosten van een SCIOS Scope 10-keuring variëren afhankelijk van factoren zoals de omvang van je elektrisch materieel. Veel bedrijven bieden vooraf een kosteninschatting op basis van deze factoren.

Hoe Verloopt een SCIOS Scope 10-Keuring?

  • Voorbereiding: Pas de planning aan op de dag van de keuring, waarbij de stroom van alle elektrische apparaten tijdelijk wordt afgesloten. Geef vooraf bedrijfsprotocollen door en zorg voor benodigde voorzieningen, zoals klim- en steigermateriaal.
  • Inspecteur Begeleiden: Zorg ervoor dat de opgegeven contactpersoon tijdens de keuring aanwezig is om de SCIOS-inspecteur te begeleiden.
  • Visuele Controle en Metingen: De inspecteur voert een visuele controle uit en doet steekproefsgewijs metingen aan zichtbaar en bereikbaar elektrisch materieel.
  • Thermografische Camera: Hotspots worden gedetecteerd met behulp van een thermografische camera om plekken met een verhoogd risico op overbelasting, uitval of onderbreking te identificeren.
  • Rapportage: Na de keuring ontvang je direct advies ter verbetering van de brandveiligheid. Een uitgebreid rapport met beschrijving van eventuele gebreken en prioriteiten wordt verstrekt.
  • Reparaties en Herinspectie: Indien nodig worden reparaties uitgevoerd om de brandveiligheid te optimaliseren. Na herstel volgt een herinspectie om de reparaties goed te keuren.
  • Afmelding SCIOS-Portaal: Het inspectiebedrijf meldt de keuring af in het SCIOS-portaal, aangegeven met of zonder constateringen.
  • Certificering: Bij geslaagde keuring ontvang je het SCIOS Scope 10-certificaat, wat je doorgeeft aan je verzekeraar om je bedrijfspand te verzekeren tegen brand.

**Investeer in Zekerheid: SCIOS Scope 10 Inspecties voor Brandveilig Ondernemen

Vraag direct een offerte aan!

Vraag via dit formulier eenvoudig een offerte aan voor een keuring of een inspectie. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Als u vragen heeft kunt u natuurlijk ook altijd bellen met (010) 434 32 66 en vragen naar de afdeling inspecties.

Werkzaamheden *