SCOPE 8 en 9

Veilig en Verantwoord Ondernemen: SCIOS Scope 8 en SCIOS Scope 9 Inspecties

Elektrische veiligheid is van essentieel belang, vooral als werkgever met elektrische installaties en apparaten. Volgens de Arbowet is het jouw verantwoordelijkheid om een veilige werkomgeving te waarborgen. Daar komen SCIOS Scope 8 en SCIOS Scope 9 om de hoek kijken.

Waarom SCIOS Scope 8 en Scope 9?

De NEN 3140-norm benadrukt het belang van regelmatige keuringen voor elektrische installaties en apparaten. SCIOS Scope 8 en Scope 9 bieden de nodige inspecties door onafhankelijke experts, zodat je zeker weet dat jouw installaties en apparaten veilig zijn voor dagelijks gebruik.

Inspectie-intervallen: Hoe Vaak en Waarom?

De frequentie van SCIOS Scope 8 en Scope 9 inspecties hangt af van je Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) volgens NEN 3140. Met een installatieverantwoordelijke in dienst krijg je advies over de benodigde inspectie-intervallen. SCIOS Scope 8 is meestal nodig eens in de drie tot vijf jaar, terwijl Scope 9 specifieke termijnen voor individuele apparaten bevat, variërend van maanden tot jaren.

Verplichtingen en Verantwoord Werkgeverschap

Hoewel SCIOS Scope 8 en 9 strikt genomen niet verplicht zijn, getuigt het implementeren van deze inspecties van verantwoord werkgeverschap. De Arbowet verwijst naar de NEN 3140 op het gebied van elektra, waardoor de keuze voor SCIOS inspecties een verstandige en zorgvuldige stap is.

Het Verschil Tussen SCIOS Scope 8 en Scope 9

Onder de NEN 3140-norm vallen beide inspecties, maar er is een cruciaal verschil. Scope 8 richt zich op elektrische installaties zoals bedrading en meterkasten, terwijl Scope 9 zich concentreert op elektrische apparaten binnen je bedrijf, inclusief alles met een stekker, zoals elektrisch gereedschap.

SCIOS Scope 8 in de praktijk

Een SCIOS Scope 8 inspectie is een grondige controle van elektrische installaties om defecten te identificeren en lichamelijk letsel te voorkomen. De inspectie omvat metingen, beproevingen, visuele inspectie, en thermografisch onderzoek voor het opsporen van brandgevaar in meterkasten. Na de inspectie ontvang je een gedetailleerd rapport met prioriteiten voor herstel.

SCIOS Scope 9 in de schijnwerpers

Voor elektrische apparaten binnen je bedrijf is SCIOS Scope 9 van toepassing. Hier ligt de nadruk op aanrakingsgevaar, met een vergelijkbare inspectieaanpak als Scope 8. Verzamel je apparaten op één plek voor efficiëntie, en ontvang na de inspectie een rapport met bevindingen en prioriteiten voor veilig gebruik.
Investeer in veiligheid, naleving, en duurzame bedrijfsvoering met onze uitgebreide SCIOS inspectiediensten. Neem de controle over de veiligheid van je bedrijf en maak een bewuste stap naar een veiligere werkomgeving. Veiligheid is niet alleen een verantwoordelijkheid, maar een investering in de continuïteit van je onderneming.

Vraag direct een offerte aan!

Vraag via dit formulier eenvoudig een offerte aan voor een keuring of een inspectie. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Als u vragen heeft kunt u natuurlijk ook altijd bellen met (010) 434 32 66 en vragen naar de afdeling inspecties.

Werkzaamheden *